Full fart!

 
 
Hej vänner!
 
Ja, igår fick vi verkligen jobba hårt på restaurangen. Efter en hyfsat lugn lunch och eftermiddag smällde det på på kvällen och ett tag hade vi gäster vid nästan samtliga bord, bara 4-5 bord lediga. Riktigt kul och jag lovar att vi fick röra på oss en hel del. Det man kan säga är att vi är lite ringrostiga efter sommaren som alltid är lite lugnare men igår fick vi känna på lite högsäsongstryck. Härligt att det rör på sig!
Vi hade fler återkommande sällskap och det är ett gott betyg när gäster kommer tillbaka både två och tre gånger, eller fler, under sin semester. 
Även igår hade vi en mix av gäster från både England, Sverige, Spanien, Italien och Tyskland. 
Vi märker en ökning av framförallt tyska gäster
och det innebär att vi alla får slipa på
våra tyskakunskaper. Inte alltid helt lätt att slänga sig mellan de olika språken. Eftersom vår personal är spansktalande är det främst spanskan som används internt men när vi pratar
med gästerna och tar upp beställningarna försöker vi alltid göra det på gästens språk. Det går ju sådär ibland. Franskan och italienskan är vi inte helt bekväma med men vi försöker i alla fall. 
Som vi skrivit tidigare arbetat vi nu för fullt
med lite nya rätter och förbättringar och vi introducerar lite i taget för att presentera rätterna i kommande meny i oktober. 
Dajmtårtan har blivit en riktig hit! Likaså vår nya currysås som serveras till kycklingfilén. 
Vi har också uppdaterat vår sjötunga Rocas med lite färg. 
Små ändringar men förhoppningsvis ska dessa upplevas som positiva. Och fler nyheter kommer. 
 
Idag har vi vaknat upp till ett lite mulet San Agustin, svalt och skönt nu på morgonen och det verkar nu också som om den värdra fuktigheten har lagt sig. Vi får se hur vädret utvecklar sig. Vår kollega Guillermo förutspådde lite regn då det blåste vindar söderifrån igår. Det skulle inte vara helt fel med en rejäl regnskur, det är rejält torrt här nu och hela ön skulle må bra av lite vatten. 
 
Med detta önskar vi alla en fin start på en ny vecka med nya möjligheter!
 
Uppdaterad sjötunga Rocas
 
 
Dajmtårta - så försvinnande god!
 
Fräsch sallad med säsongens melon till våra gäster från Svenska Re
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: