Ny vecka på Nito's

Hej alla Nito's vänner!
Ojojoj, nu rusar dagarna verkligen iväg och helt plötsligt har även helgen passerat och en ny vecka står för dörren.
Vi märker nu en ökning av antalet gäster och både i servicen och köket ett högre tempo, vi är verkligen på väg in i högsäsong. Det känns riktigt roligt och vi älskar givetvis när vår restaurang är full av trevliga gäster men det ställer naturligtvis också högre krav på hela vårt team. Samspelet mellan oss som arbetar ute i restaurangen och i köket är A och O för att du som gäst ska få det du förväntar dig och gärna lite till. Vi vill ju så gärna vara en fin del i dina semesterminnen.
Att arbeta med service och mat handlar kanske inte om raketforskning men för den sakens skull betyder inte det att det alltid är så enkelt heller. Det handlar om timing, noggrannhet, kvalitet i all led och om att framförallt få dig som gäst att trivas och att vilja komma tillbaka. Om vi får se dig flera gånger på vår restaurang så känner vi att vi har lyckats. Det går aldrig att luta sig tillbaka och klappa sig på magen, nöjd och belåten, kvalitetsarbetet pågår hela tiden och det finns hela tiden saker som kan förbättras och utvecklas MEN vi älskar det vi gör och vi hoppas att du som gäst ska känna denna brinnande kärlek.
Som vi berättat tidigare har vi nu landsatt några nya rätter på menyn och det känns verkligen kul att dessa rätter och våra nya desserter blivit riktiga storsäljare på kort tid, för oss visar det att vi gjort rätt satsningar. Vi tycker själva att det känns kul att ha lite nytt på menyn men vi varken kan eller vill göra för stora förändringar på en gång, Nito' är Nito's.
Vi är ju en restaurang som funnits i många år och med många återkommande gäster som förväntar sig att vissa rätter ska finnas med på menyn. Man har som tradition att äta Sjötunga Rocas första kvällen eller Black and White sista kvällen. Vi tycker det är fantastiskt när våra gäster berättar att de besökt Nito's under sina vistelser här på ön i både 30 och 40 år! Det finns till och med de som har varit med från början, sedan 1971! Med andra ord Nito's står för tradition och det vill vi gärna hålla fast vid. Extra roligt är att vi ser att både barn och barnbarn till dessa gäster för traditionen vidare precis som vi som nya krögare gör.
Idag vill vi slå ett slag för våra kaffedrinkar, en perfekt avslutning på en middag.
Häromkvällen fick vi ett riktigt gott betyg från ett irländskt par. De berättade att de provar Irish Coffee på alla restauranger de besöker men att vår Irish var den allra bästa de druckit. Bättre betyg kan vi ju inte få.
Eller som det trevliga svenska paret som alltid dyker upp på kvällen för att dricka en av våra många kaffedrinkar, de har provat sig igenom hela kaffedrinksmenyn vid det här laget. Deras favorit är den med Galliano.
Snart plockar vi också fram kaffebryggaren som står undanställd under sommaren då det inte är någon större åtgång på filterkaffe. Men med en ökning av antalet skandinaviska gäster börjar det nu bli dags.
Så välkommen till en ny vecka med god mat och dryck hos oss!